“Οκτώ γλώσσες… ένα παραμύθι” στη Βιβλιοθήκη

Vivliothiki Spartis

Vivliothiki Spartis

“Οκτώ γλώσσες… ένα παραμύθι” για όλους τους μικρούς φίλους που θα θελήσουν να περάσουν λίγες ώρες στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης τις ημέρες των εορτών. Θα ακούσουν παραμύθια, θα ζωγραφίσουν, θα φτιάξουν σελιδοδείκτες και ημερολόγια, και θα παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Κάθε ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε μια χώρα, στη γλώσσα της οποίας θα γίνεται η αφήγηση του παραμυθιού. Ταυτόχρονα θα υπάρχει προβολή ταινιών και άλλου οπτικοακουστικού υλικού για τη χώρα αυτή, ενώ φίλοι-εθελοντές θα βοηθούν τα παιδιά αλλά και τους συνοδούς τους να τη γνωρίσουν.

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Σπάρτης και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, με την εθελοντική συμμετοχή συμπολιτών μας, εντασσόμενες στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η αφήγηση του παραμυθιού, τα αφιερώματα στις χώρες και όλες οι άλλες δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10.00′ έως τις 13.00΄, τις παρακάτω ημερομηνίες (αντίστοιχα αναφέρεται η χώρα, στη γλώσσα της οποίας θα γίνεται η αφήγηση):

Παρασκευή 27/12

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Σάββατο 28/12

Ρουμανία

Δευτέρα 30/12

Αλβανία

Τρίτη 31/12

Γερμανία

Πέμπτη 2/1/2014

Ελλάδα

Παρασκευή 3/1

Γαλλία

Σάββατο 4/1

Ρωσία

Τα παιδιά που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης έως και μία ημέρα πριν από την ημερομηνία που θα επιλέξουν, στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180, τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.