Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο της Μητρόπολης

seminario (1)

seminario (1)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιμορφωτικού σεμιναρίου της ιεράς μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης με θέμα “Η ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στη σύγχρονη εποχή”, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το πρωί της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου, στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Παλαιοπαναγιάς, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση με εισηγητή τον πρωτοπρεσβύτερο και γενικό αρχιερατικό επίτροπο της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ψυχίατρος και διευθυντής του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της αρχιεπισκοπής. Θέμα της ομιλίας του ήταν “Τα δυναμικά του χάσματος των γενεών’’.

Ύστερα από την ολοκλήρωση της ενδιαφέρουσας ομιλίας και την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των εκπαιδευτών από τους εκπαιδευόμενους, ώστε να βοηθηθεί το Ίδρυμα Επιμορφώσεως στη βελτίωση της λειτουργίας του.

seminario (2)

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο οποίος καταρχάς ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον π. Αδαμάντιο για την προσφορά του Ιδρύματος Επιμορφώσεως στις κατά τόπους ιερές μητροπόλεις και ιδιαίτερα στην τοπική εκκλησία. Επίσης ευχαρίστησε τους κληρικούς και λαϊκούς συμμετέχοντες για την καλή διάθεση με την οποία παρακολούθησαν τις εισηγήσεις, καθώς και για τις χρήσιμες παρεμβάσεις και απορίες που εξέφρασαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Κατακλείοντας τον πάντα μεστό λόγο του, ο σεπτός ποιμενάρχης μας, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, προσέφερε στον π. Αδαμάντιο μία εικόνα της Παναγίας, εκφράζοντας την ευχή η Υπεραγία Θεοτόκος να τον ενισχύει στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, που είχε ξεκινήσει στις 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες από αξιόλογους εισηγητές.

πηγή: www.immspartis.gr