Ολοκληρώνεται μέσα στο Νοέμβριο η νέα είσοδος της Σπάρτης

φωτό αρχείου

Τις εργασίες κατασκευής της νέας εισόδου της Σπάρτης, στην επέκταση της οδού Λυκούργου, επιθεώρησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης. Αυτές τις ημέρες διενεργείται η ασφαλτική στρώση βάσης του καταστρώματος του δρόμου και το σύνολο των ασφαλτικών εργασιών και σύμφωνα με τη Π.Ε. Λακωνίας αναμένεται, καιρού επιτρέποντος, να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών και κυρίως με το γεγονός της κατασκευής πεζοδρομίου καθ’ όλο το μήκος της οδού, που θα εξυπηρετεί τη διέλευση των πολιτών. Ειδικότερα σημείωσε πως “Παραδίδουμε στους πολίτες ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την πρόσβαση στην πόλη, ενώ θα μειώσει και τους χρόνους μετάβασης από την Σπάρτη σε ολόκληρη την ανατολική Λακωνία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας, που μελετημένα -και παρότι δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό-, κατάφερε και ενέταξε στο έργο και τη δυνατότητα να διέρχονται τη νέα είσοδο με ασφάλεια και οι πεζοί.

Η περιοχή που κατασκευάστηκε η γέφυρα στον Ευρώτα, είναι πανέμορφη και είναι βέβαιο ότι θα συμπεριλαμβάνεται στον καθημερινό περίπατο πολλών συμπολιτών μας. Άρα η κατασκευή πεζοδρομίου ήταν απαραίτητη και αυτό πράξαμε.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου και επόμενος στόχος μας είναι να φωτίσουμε τη νέα είσοδο, με νέο έργο που ήδη μελετάμε, αφού ούτε ο φωτισμός είχε προβλεφθεί στην αρχική μελέτη”.

Δήλωσε επίσης πως βρίσκονται σε συνεργασία με τον δήμο Σπάρτης και υπάρχει η δέσμευση ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και η βελτίωση της διασταύρωσης Λυκούργου – Ορθίας Αρτέμιδος με την κατασκευή από τον δήμο, ενός κυκλικού κόμβου, που θα κάνει ασφαλέστερη την κυκλοφορία των οχημάτων τα οποία θα εισέρχονται στην πόλη, από τη νέα είσοδο.