Ομάδα μελέτης και εργασίας Σπάρτης: Η κλινική του παιδιού

Ομάδα μελέτης με θέμα την κλινική του παιδιού θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Σπάρτη. Η ομάδα μελέτης και εργασίας Σπάρτης είναι ένας τόπος συνάντησης ανθρώπων που επιθυμούν να εργαστούν και να μελετήσουν από κοινού με άλλους, με τρόπο που να καταστεί δυνατό το άνοιγμα των ερωτημάτων και να προκύψουν απαντήσεις. Αρωγός σ’ αυτό είναι κατά βάση η ψυχαναλυτική γραμματεία αλλά και οι άλλες επιστήμες καθώς και οι τέχνες. Την ομάδα συντονίζει η Μαρία Κουκουμάκη, ψυχολόγος – ψυχαναλύτρια.

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι το τι μπορούμε να μάθουμε για το παιδί όντας προσανατολισμένοι από την ψυχαναλυτική διδασκαλία και πως μπορεί να συμβάλλει η ψυχανάλυση στον φωτισμό αυτού του πεδίου που φέρει το γενικό όνομα των αναπτυξιακών διαταραχών και των μαθησιακών δυσκολιών;

Η συμμετοχή στην ομάδα είναι ελεύθερη και απευθύνεται σε όσους εργάζονται με παιδιά και στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης και της υγείας. Η απόφαση για τη συμμετοχή είναι δεσμευτική. Δηλώσεις ενδιαφέροντος γίνονται έως τις 31/12.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6975875301 και 2731081173 ή στο email: koukoumaki@hotmail.com.

Οι συναντήσεις θα γίνονται Τετάρτες στις 20.00′ στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82, Σπάρτη) τις εξής ημερομηνίες: 11 Δεκεμβρίου, 15 & 29 Ιανουαρίου, 12 & 26 Φεβρουαρίου, 11 Μαρτίου, 8 & 29 Απριλίου, 13 Μαΐου και 3 Ιουνίου.