Με την πέμπτη εκδήλωση, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, συνεχίζεται η σειρά ομιλιών που συνδιοργανώνουν το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – Παναγιώτης Σταματάκης», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης. Η επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση γίνεται από την ομότιμη καθηγήτρια κλασσικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργία Κοκκορού – Αλευρά.
Υπενθυμίζεται ότι οι ομιλίες, κατά τις οποίες παρουσιάζονται οι πρώτες ύλες, οι τρόποι εργασίας και οι τεχνικές μέθοδοι που ήταν σε χρήση κατά την αρχαιότητα για τις σημαντικότερες κατηγορίες έργων τέχνης και λοιπών μνημείων, πραγματοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Ελιάς, στη Σπάρτη, ανά δεκαπενθήμερο περίπου, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Έτσι την 1/12 στις 11 το πρωί, η ομότιμη καθηγήτρια κλασσικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Άννα Λαιμού θα μιλήσει για την τεχνική και εικονογραφία των αρχαίων ελληνικών αγγείων.
Σημειώνεται πως η παρακολούθηση των ομιλιών είναι μεν ελεύθερη, επειδή όμως ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Μουσείο Ελιάς, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά 10.00΄-18.00΄, εκτός Τρίτης), ή αποστέλλοντας μήνυμα στη διεύθυνση sfamsspartis@gmail.com.