Οργανώνεται η πυροπροστασία του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Grafakos Konstantinos

Grafakos Konstantinos

Συνάντηση με τους αρμόδιους για θέματα πολιτικής προστασίας και καθαριότητας αντιδημάρχους, καθώς και με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ανατολικής Μάνης είχε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Κωνσταντίνος Γραφάκος, στο πλαίσιο των δράσεων για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την ουσιαστική εφαρμογή του σχεδίου επέμβασης δασικών πυρκαγιών 2015 στην πράξη, με το σχεδιασμό της υπηρεσίας, με την εκπαίδευση και διαχείριση των συμβασιούχων υπαλλήλων του δήμου για την πυροπροστασία, αλλά συζητήθηκαν και θέματα σχετιζόμενα με τη σημαντική αξία της πρόληψης και τους απλούς και εύκολους τρόπους που μπορεί να επιτευχθεί.

Η συζήτηση έγινε σε κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης, με αποτέλεσμα να προκύψουν μέσα από αυτή νέες συναντήσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης πολιτών σε τοπικές κοινότητες του δήμου όπου η επικινδυνότητα είναι αυξημένη. Ο κ. Γραφάκος εξέφρασε την ελπίδα ότι με την ίδρυση του νέου εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού στην Πετρίνα και με την ήδη άριστη συνεργασία θα υπάρξει ένα καλό “πυροσβεστικό” καλοκαίρι.