Ανακοίνωση των οργανώσεων της Λαϊκής Ενότητας Λακωνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας:

“Το γνωστό αυτό άσμα αφιερώνουμε εξαιρετικά οι οργανώσεις της ΛΑΕ στην Πελοπόννησο στον κ. Τσίπρα μετά τα όσα είπε σήμερα στον κ. Τατούλη.

Τσίπρας σε Τατούλη (στα εγκαίνια της ΕΟ Κορίνθου – Πατρών): «Πέτρο, πώς πάμε με τα σκουπίδια; Τελειώνουμε; Προτεραιότητά μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων στην Πελοπόννησο ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας».

Είχε βέβαια προηγηθεί το «πράσινο φως» στη συνεδρίαση της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Με την απόφασή της αυτή η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στο καταστροφικό σχέδιο «Τσίπρα – Τατούλη – Τέρνα», υποθηκεύοντας το μέλλον της Περιφέρειας για πολλά χρόνια και με τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος για τους πολίτες.

Η κυβέρνηση προδίδει με τη στάση της και σε αυτό το θέμα τόσο τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 όσο και τους πολίτες που τις στήριξαν.

Το ερώτημα όμως για τα αυτοδιοικητικά στελέχη που μένουν ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ είναι σκληρό και σαφές: Οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι δημοτικές παρατάξεις που εκλέχθηκαν με σημαία την αντίθεσή τους στη ΣΔΙΤ θα σιωπήσουν και θα αποδεχτούν τα καταστροφικά σχέδια «Τσίπρα – Τατούλη», διακυβεύοντας έτσι και την προσωπική τους αξιοπρέπεια, ή θα αντιταχθούν σε αυτόν τον κατήφορο;
Είναι για όλους ώρα ευθύνης.

Καλούμε τις περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις, τις συλλογικότητες και όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην εναλλακτική και ολοκληρωμένη διαχείριση να συντονίσουν τη δράση τους δυναμικά ενάντια στα σχέδια Τσίπρα – Τατούλη.

Τρίπολη 11/4/2017”