Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Μονεμβασίας

orkomosia dimotikis arxis Monemvasias-1

orkomosia dimotikis arxis Monemvasias-1

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο δημοτικό κατάστημα Παπαδιανίκων του δήμου Μονεμβασίας, παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο επανεκλεγείς δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης και όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο, που έχει ως εξής: “Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους, και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου”.

Στη συνέχεια ο κ. Ευστάθιος μίλησε με λόγο πνευματικό, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και αγάπης προκειμένου να επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι. “Εάν είναι μια φορά ευλογημένη η εργασία, είναι δέκα φορές ευλογημένη η συνεργασία”, σημείωσε, για να εξηγήσει πως “στη συνεργασία φαίνεται και ο έσω άνθρωπος και εκεί μπορείς κάποιον να τον βαθμολογήσεις”. Ευχήθηκε τέλος σε όλους υγεία ψυχική και σωματική, να έχουν αγάπη στην καρδιά τους και μέσα στην ψυχή τους το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.

Ακολούθησε ομιλία του κ. Τριχείλη, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης του όρκου τον οποίο έδωσαν, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα “συμπύκνωμα πολύ βαθύ, το οποίο μέσα του κλείνει αξίες και αρχές αιώνων”. Μίλησε επίσης για την ανάγκη ενεργού συμμετοχής των πολιτών προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Εμείς οι ίδιοι είμαστε ο δήμος. Οι δημότες θεωρούν ότι ο δήμος είναι πέρα και έξω απ’ αυτούς. Οφείλουμε να δώσουμε στους δημότες να καταλάβουν ότι ο δήμος είναι αυτοί οι ίδιοι και ότι με τη συμμετοχή τους τα πάντα μπορούν να πάνε καλύτερα”.

Αναφερόμενος στη δημοτική αρχή, είπε πως θα πρέπει να έχει αυξημένο το αίσθημα του χρέους, του καθήκοντος και της ευθύνης. Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Μονεμβασίας υποσχέθηκε σκληρή δουλειά, ώστε την επόμενη πενταετία ο δήμος να προοδεύσει ακόμη περισσότερο.

Στην τελετή της ορκωμοσίας μεταξύ άλλων παρευρέθησαν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων κ. Παναγιώτης Τσολομύτης, ο λιμενάρχης Νεάπολης κ. Δημήτρης Βατίστας, οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ματούλα Μπελεγρή και Ιωάννης Τζεφεράκος, ο τ. δήμαρχος Ασωπού κ. Ανδρέας Παπαδάκης και πλήθος κόσμου.

πηγή: monemvasianews.gr