ΟΧΙ στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών φώναξαν οι Μανιάτες

Συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη, με αφορμή την εθνική επέτειο του ΟΧΙ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 27 Οκτωβρίου έξω από το χωριό Λάγια της Μέσα Μάνης, πλησίον του “ανεμολογικού ιστού” στη διασταύρωση προς Κορογονιάνικα (επαρχιακή οδός Τσικαλιών – Λάγιας). Διοργανωτές ήταν τα τοπικά ΜΜΕ της Μάνης, η Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυναικών Μάνης και Επιτροπές Αγώνα για τη Σωτηρία της Μάνης.

Ιδιαίτερη σημασία σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει το γεγονός της παρουσίας πολλών δημοτικών συμβούλων από τον δήμο Ανατολικής Μάνης που πλέον αποτελούν την πλειοψηφία του 27μελούς δημοτικού συμβουλίου.

Ο Γιώργος Δημακόγιαννης με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης του Κυριάκου Μιχαλολιάκου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο ανατολικής Μάνης, ενά παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζαννέτος Φιλιππάκος, Νίκος Τραγάκης, Χριστίνα Ρογκάκου, Νίκος Λιγνός, Παύλος Μιχαλακάκος, Δημήτρης Πέτρου και ο Ηλίας Γεωργαράκος εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Ανατ. Μάνης.

Από τους ομιλητές τονίστηκε πως το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες κινητοποίησης των Μανιατών και αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε νομικό και πολιτικό επίπεδο για να αποτρέψουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά “ζητάμε από υπουργούς και δικαστές να τηρήσουν και να διασφαλίσουν την νομιμότητα, δηλαδή το πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικού και φυσικού κεφαλαίου της Μάνη”.

Κάλεσαν τέλος τους μανιάτες και τις μανιάτισσες, τους φίλους της περιοχής, τους εκλεγμένους εκπρόσωπους στην αυτοδιοίκηση και τους λάκωνες και μανιάτες υπουργούς και βουλευτές να στηρίξουν τον αγώνα τους.