‘Οχι στην εναπόθεση των χημικών της Συρίας στο Αιγαίο

Voudouris

Voudouris

Να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποφυγή της περιβαλλοντικής καταστροφής που επίκειται από την υδρόλυση των χημικών της Συρίας νοτίως της Πελοποννήσου ζητά από κάθε πολιτικό και συλλογικό φορέα η αυτοδιοικητική παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα”.

Όπως αναφέρει, “παρά τις πρώτες αντιδράσεις, συνεχίζονται οι ενέργειες για την ολοκλήρωση της επικίνδυνης επιχείρησης εν πλω “Καταστροφή των χημικών του Άσαντ”. Προβλέπεται στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων και βορειοδυτικά της Κρήτης η εναπόθεση στο βυθό της θάλασσας, μετά από υδρόλυση, των χημικών της Συρίας. Γι’ αυτό το σκοπό απαγορεύτηκε από τη Γενική Επιτροπή Αλιείας η αλιεία σ’ αυτή την περιοχή από 24/5 έως 15/7 αυτού του έτους.

Οι αρμόδιοι, όπως η ελληνίδα επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Μαρία Δαμανάκη, τηρούν σιωπή αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν, συνοδεία είκοσι πολεμικών πλοίων από διάφορες χώρες, να διασφαλίσουν την υλοποίηση αυτού του επικίνδυνου για την πανίδα της περιοχής εγχειρήματος.

Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, τα κόμματα και τους συλλογικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι παραλιακοί δήμοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις.

Αυτοί που δημιούργησαν τα χημικά και τροφοδότησαν τους πολέμους να αναλάβουν τις συνέπειες και να υποδεχθούν οι ίδιοι τα όπλα μαζικής καταστροφής που παρήγαγαν“.