Ούτε φέτος θα γιορτάσει τα ονομαστήριά του ο κ. Ευστάθιος

Eystathios front

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας τα σεπτά ονομαστήριά του.

Την παραμονή και ώρα 18.00′ θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη και το πρωί της εορτής θεία λειτουργία με αρτοκλασία και κήρυγμα.

Στην ιερά μητρόπολή μας φυλάσσεται τμήμα από τα ιερά λείψανα του αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί σε προσκύνηση για ευλογία και ενίσχυση του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελεστεί επίσης αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιδρυματικό ναό του αγίου Ευσταθίου στο ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων και ΑμεΑ στους Μολάους και θα ακολουθήσει η λιτανεία της ιεράς εικόνας μέσα στο ίδρυμα, προπορευομένης της φιλαρμονικής του δήμου Μονεμβασίας, προς στήριξη και ενίσχυση των τροφίμων.

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, συμμεριζόμενος τη συνεχιζόμενη δοκιμασία και τον πόνο του λαού μας, δε θα εορτάσει και φέτος, ευχαριστεί όμως όλους για την αγάπη και τον σεβασμό τους και ανταποδίδει εγκάρδιες ευχές για υγεία και κατά Θεόν προκοπή.

πηγή: immspartis.gr