Ο Αραχωβίτης συναντήθηκε με το φοιτητικό σύλλογο του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων

Συνάντηση με εκπροσώπους του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είχε την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου ο βουλευτής Λακωνίας του Σύριζα Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, οι φοιτητές έθεσαν γενικά ζητήματα αναφορικά με τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, συζήτησαν για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη προκήρυξη μαθημάτων λόγω έλλειψης καθηγητών. Εκτενής αναφορά έγινε, επίσης, για τη σίτιση, το κυλικείο, τη μετακίνηση φοιτητών καθώς και την έλλειψη φοιτητικής εστίας.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης τόνισε ότι θα είναι αρωγός στις διεκδικήσεις των φοιτητών. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση. Οι νέες και οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου μας, το μέλλον, το αύριο. Μαχόμαστε για τον εκσυγχρονισμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λακωνία. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε και η αναβάθμιση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου σε πανεπιστημιακό Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων”.

Τις επόμενες μέρες ο βουλευτής θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του τμήματος κ. Καραγιώργο.