Βαθιά θλίψη σε ολόκληρη τη Λακωνία σκόρπισε η αιφνίδια εκδημία του μακαριστού μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου χθες το πρωί στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Αρεόπολης.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Παρασκευή στις 14.00′ στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, όπου και έχει τεθεί το σκήνωμα σε λαϊκό προσκύνημα. Στην ακολουθία θα προεξάρχει ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Αύριο θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του δήμου Αν. Μάνης, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς επίσης και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να διευκολυνθούν υπάλληλοι και μαθητές να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία.

Τοποτηρητής της χηρευούσης μητροπόλεως Μάνης ορίστηκε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Για την απώλεια του μακαριστού ιεράρχου εξέδωσαν ψηφίσματα και συλλυπητήριες ανακοινώσεις η Ιερά Σύνοδος, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Μάνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα από κοινού με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Στρατηγάκο και τους λάκωνες περιφερειακούς σύμβουλους κ.κ. Κανελλάκη, Σκούρο, Τζεφεράκο, Μπελεγρή, Μπουκουβάλα και Καρρά, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, το Επιμελητήριο Λακωνίας, καθώς και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων του νομού (ΟΕΒΕΛ).