Ο βρεφονηπιακός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως αποχαιρέτισε τη σχολική χρονιά

paidikos statmos Mitropolis (7)

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μία χαρούμενη γιορτή, στον προαύλιο χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σπάρτης “Ο Άγιος Βασίλειος” της Ιεράς Μητροπόλεως, με αφορμή τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, κληρικοί και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος.

Η νηπιαγωγός κ. Σταυρούλα Κομποχόλη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ εξέφρασε τη συγκίνησή της για την ώρα του αποχωρισμού με όσα παιδάκια κάνουν από το Σεπτέμβριο το επόμενο εκπαιδευτικό βήμα στη ζωή τους. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο διευθυντής του σταθμού π. Ηλίας Βουρβουριώτης, ο οποίος ευχαρίστησε αφενός τον προστάτη του ιδρύματος Άγιο Βασίλειο, που φρόντισε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να μην υπάρξει κάποιο δυσάρεστο περιστατικό, αφετέρου τον σεπτό ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο, για την αμέριστη ηθική και υλική συμπαράστασή του σε όλα τα λειτουργικά θέματα του σταθμού.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η ευχάριστη και κεφάτη παιδική γιορτή. Τα νήπια είπαν ποιήματα, τραγούδησαν και χόρεψαν, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των επίσημων προσκεκλημένων, γονέων, συγγενών και φίλων. Ιδιαίτερα ευχάριστη και ενθουσιώδης στιγμή για τα παιδιά ήταν όταν φόρεσαν αναμνηστικά μπλουζάκια του βρεφονηπιακού σταθμού.

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης και πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος κ. Ευστάθιος στο σύντομο λόγο του μίλησε για την τάση μιμητισμού των παιδιών, προτρέποντας τους γονείς να προσέχουν τη συμπεριφορά τους προς αυτά, αλλά και μεταξύ τους, έτσι ώστε να αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα. Παράλληλα επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως για τη λειτουργία τους, υπογραμμίζοντας ότι η καλύτερη ανταμοιβή για την τοπική εκκλησία είναι η αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλει, για να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη. Ο κ. Ευστάθιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εποικοδομητική συνεργασία, όπως επίσης τον διευθυντή και το προσωπικό του ιδρύματος για την άψογη λειτουργία του χώρου, ενώ ολοκλήρωσε τον ευεργετικό λόγο του με ευχές προς όλους για καλό καλοκαίρι, με υγεία προσωπική και οικογενειακή.

Στον επίλογο της εκδήλωσης ο σεβασμιώτατος απένειμε αναμνηστικά διπλώματα στα παιδιά, τα οποία τον ευχαρίστησαν με την προσφορά ανθοδέσμης. Ακολούθησε κέρασμα με γλυκίσματα και χυμούς για όλους τους παρευρισκόμενους, που ευγενικά προσέφεραν αρκετοί γονείς.