Ο Γιώργος Δεπόλλας στη Σπάρτη

Giorgos Depollas - Lefos (5)

Giorgos Depollas - Lefos (5)

Το γνωστό φωτογράφο Γιώργο Δεπόλλα είχε την τιμή να φιλοξενήσει το διήμερο 9 και 10 Μαΐου η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης. Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού ο καταξιωμένος και γνώστης της τέχνης της φωτογραφίας Γιώργος Δεπόλλας παρουσίασε μέρος της δουλειάς του το Σάββατο 9 Μαΐου σε μία πεντάωρη διάλεξη που κράτησε Πριν την διάλεξη ο κ. Δεπόλλας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΛΕΦΩΣ Γιάννη Γκλέκα καθώς και μέλη της Λέσχης επισκέφτηκε το Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκη Αϊβαλή» στο Μυστρά όπου εξέφρασε παράλληλα με τον θαυμασμό του, την έντονη δυσαρέσκειά του για το ότι αυτό το μοναδικό στο κόσμο -όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε – μουσείο είναι κλειστό.

Κλείνοντας την επίσκεψή του στην Σπάρτη την Κυριακή 10 Μαΐου ο γνωστός φωτογράφος έκανε κριτική και σχολίασε φωτογραφίες των μελών της Λέσχης δίνοντας παράλληλα πολύτιμες συμβουλές και κατευθύνσεις στον τομέα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Το ΔΣ της ΛΕΦΩΣ ευχαρίστησε θερμά τον Γιώργο Δεπόλλα για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία του στην πόλη μας αλλά και για όλα όσα απλόχερα πρόσφερε στα μέλη από τον απίστευτο πλούτο των γνώσεών του.

Η επίσκεψη του Γιώργου Δεπόλλα στην φτωχή από τέτοιες παρουσίες πόλη μας όχι μόνο προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα της γνώσης της φωτογραφίας στα μέλη της Λέσχης αλλά βοηθά και στην ανάπτυξη και πρόοδο του πολιτισμού στον τόπο μας”, δηλώνε η ΛΕΦΩΣ.

Giorgos Depollas - Lefos (1)Giorgos Depollas - Lefos (2)Giorgos Depollas - Lefos (3)Giorgos Depollas - Lefos (4)Giorgos Depollas - Lefos (6)Giorgos Depollas - Lefos (7)Giorgos Depollas - Lefos (8)