Ο δήμαρχος Σπάρτης για την αυριανή έναρξη του σχολικού έτους

Valiotis Vaggelis

Valiotis Vaggelis

Αγαπητά μου παιδιά, σεβαστοί δάσκαλοι, φίλοι γονείς,

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει τη χώρα σε μια από τις δυσκολότερες οικονομικές συγκυρίες της ιστορίας της, μια συγκυρία που δυστυχώς δε θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφο το χώρο της παιδείας.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας συρρίκνωσαν το κοινωνικό κράτος και περιόρισαν σημαντικά τις υποδομές της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Θεωρώντας ότι ένας από τους σημαντικότερους τομείς είναι ο χώρος της παιδείας, γιατί αποτελεί το παρόν και το μέλλον της χώρας μας, εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε αποφασίσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων μας:

Να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για τη σωστή λειτουργία των σχολείων του δήμου μας, με τη δημιουργία ενός σωστού σχολικού περιβάλλοντος, και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των παιδιών μας, που κάθε χρόνο μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους.

Να αγωνιστούμε μαζί με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για μια παιδεία με ίσες ευκαιρίες μάθησης για όλους τους μαθητές, για ένα σχολείο που η γνώση θα γίνεται χαρά και αντίδοτο στην κρίση. Ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας. Ένα σχολείο που θα παρέχει γνώσεις και εφόδια, ώστε κάθε νέος και νέα να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία, δυναμισμό, δημιουργικότητα, επιτυχίες και πρωτιές σε όλους τους τομείς.

Ο δήμαρχος Σπάρτης

Ευάγγελος Βαλιώτης