Ο δήμαρχος Σπάρτης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Valiotis Vaggelis

Valiotis Vaggelis

Η 26η Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και κάθε είδους εξαρτησιογόνων ουσιών, δεν είναι μέρα για μεγάλα λόγια, αλλά για περισυλλογή και αυτοκριτική πάνω στις αιτίες ενός προβλήματος της νεολαίας μας.

Των νέων που αποτελούν το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας.

Είναι ημέρα που υπενθυμίζει σε όλους το μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί αυτή η σύγχρονη μάστιγα.

Κάθε μέρα όλοι μας πρέπει να αφουγκραζόμαστε και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στο πρόβλημα των ναρκωτικών. Ειδικά σήμερα, που βρισκόμαστε μέσα στη δίνη μιας πρωτοφανούς κρίσης, μιας κρίσης οικονομικής και κοινωνικής, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η λύση στα προσωπικά και λοιπά αδιέξοδα της εποχής μας δεν βρίσκεται στην καταφυγή στις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η εξάρτηση από κάθε είδους ναρκωτική ουσία υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας, φυλακίζει τα όνειρα και τη δίψα τους για ζωή.

Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών πρέπει να είναι συνεχής και ανυποχώρητος, και οφείλουμε όλοι να επικεντρωθούμε κατά κύριο λόγο στην εκπαίδευση και την πρόληψη, παράλληλα με τη λήψη σοβαρών εθνικών δράσεων στήριξης των θεσμών που αντιπαλεύονται τα πολύ καλά οργανωμένα παγκόσμια δίκτυα εμπορίας και διάθεσης ουσιών.

Με αφορμή την ημέρα αυτή θεωρώ ότι όλοι μαζί πρέπει να αφυπνιστούμε και να ορθώσουμε κοινωνικά αναχώματα, ώστε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, την κοινωνία μας και το μέλλον μας.

Ο δήμαρχος Σπάρτης

Ευάγγελος Βαλιώτης