Ο Δήμος Ευρώτα στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας

Kato Italia (10)

Επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας (Brindisi, Lecce, Surbo, Corigliano, d’ Otranto) πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του δήμου Ευρώτα, κατά το χρονικό διάστημα 21–25 Μαρτίου, συνοδευόμενη από το Σύλλογο “Κυψέλη Χορού και Πολιτισμού”, τη χορωδία “Λιόπετρα” του Συλλόγου “Νέοι Ορίζοντες” και τον καθηγητή πανεπιστημίου δρα Νικόλαο Δήμα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της ελληνικής παροικίας, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Οι συμμετέχοντες στην αποστολή, συνοδευόμενοι πάντα από τη φιλόξενη ελληνική παροικία, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες των παραπάνω πόλεων και ν’ ανταλλάξουν προτάσεις και ιδέες, υπογράφοντας ταυτόχρονα σύμφωνα συνεργασίας – φιλίας, στο πλαίσιο των οικονομικών και πολιτιστικών τους επαφών.

Οι δύο ελληνικές αποστολές (χορευτικός σύλλογος και χορωδία) παρουσίασαν με επιτυχία ένα πλούσιο πρόγραμμα σε συνεργασία με τους διοργανωτές, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις επισφραγίστηκαν με την ανταλλαγή δώρων και τοπικών προϊόντων.

Τέλος, κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, η ελληνική αποστολή παρακολούθησε μαζί με την ελληνική παροικία και πλήθος κόσμου την πανηγυρική θεία λειτουργία, αλλά και την τέλεση της καθιερωμένης δοξολογίας, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Brindisi.

Η αντιπροσωπεία επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από τη γενναιόδωρη υποδοχή όσο και από την εγκάρδια φιλοξενία των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας.