Ο Δήμος Μονεμβασίας στην 31η “Philoxenia”

Philoxenia 2015

Philoxenia 2015

Αισθητή ήταν και φέτος η συμμετοχή του δήμου Μονεμβασίας, με δικό του περίπτερο, στην 31η διεθνή έκθεση τουρισμού “Philoxenia”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης Helexpo.

Η “Philoxenia” αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση κατέγραψε υψηλότερο ποσοστό προσέλευσης επισκεπτών σε σχέση με την περσινή χρονιά, τόσο σε επίπεδο μεμονωμένων όσο και σε επίπεδο εμπορικών επισκεπτών.

Παράλληλα, το πρόγραμμα ”Β2Β-Point” έδωσε τη δυνατότητα στους εκθέτες να προγραμματίσουν συναντήσεις με καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από 32 και πλέον χώρες-στόχους, όπως τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία κ.ά.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εμπορικούς επισκέπτες, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους του δήμου Μονεμβασίας, Δημήτρη Πολλάλη και Θεοδούλη Σπυριδάκου, να αναδείξουν τις δυνατότητες και τα μοναδικά πλεονεκτήματα του τόπου, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διενεμήθη πλούσιο τουριστικό υλικό, ενώ αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι επισκέπτες για το τουριστικό χαρτοφυλάκιο του δήμου, με ιδιαίτερη έμφαση τις φυσικές ομορφιές, το περιβάλλον, το κλίμα, την ιστορία και τα μνημεία, τα προϊόντα, αλλά και όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ενθαρρυντικά ήταν επίσης τα μηνύματα για την επερχόμενη τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται αύξηση της επισκεψιμότητας. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια ο δήμος Μονεμβασίας έχει αναδειχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τουριστών, τόσο της εγχώριας αγοράς όσο και του εξωτερικού.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, δήμαρχοι από όλη την επικράτεια, τουριστικοί φορείς, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου από τη βόρεια Ελλάδα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΘ – Helexpo ΑΕ απένειμε έπαινο στο περίπτερο του δήμου Μονεμβασίας για τη συμμετοχή και την αξιόλογη και σταθερή παρουσία του.