Ο Δήμος Μονεμβασίας στηρίζει τους πυρόπληκτους

kammeno topio

kammeno topio

Ο δήμος Μονεμβασίας, ύστερα από επισκέψη επιτροπής του τμήματος κοινωνικής προστασίας για την καταγραφή ζημιών, συνοδευόμενο από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό ώστε να στηριχθούν οι πληγέντες, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οικίες που αποτελούσαν την κύρια κατοικία των πυροπαθών από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης.

Αποφασίστηκε λοιπόν να χορηγηθεί άμεσα χρηματικό βοήθημα σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης και άμεσης κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών (σίτιση, ένδυση) από καταστροφές στην κύρια κατοικία τους.

Επίσης, από το δήμο και μέσω του προγράμματος κοινωνικής προστασίας του υπουργείου Εργασίας θα χορηγηθεί άμεσα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 586 ευρώ και οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάσταση οικοσκευής.

Καλούνται οι κάτοικοι των οποίων το οίκημα έχει υποστεί ζημιές και δεν έχει υπάρξει καταγραφή τους από την επιτροπή του δήμου, να υποβάλουν αίτημα για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάσταση οικοσκευής μέχρι τις 15/9/2015, εφόσον αυτές δεν έχουν αποκατασταθεί.

Ευχαριστήρια επιστολή Τριχείλη

Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκε επιστολή του δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη, με την οποία ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Αναφέρει λοιπόν τα εξής:

Trixeilis HraklisΟ δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης ευχαριστεί θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν και συνεισέφεραν ενισχύοντας το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου, στην περιοχή της ΔΚ Νεάπολης και των γύρω τοπικών κοινοτήτων.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΜΑΚ, το στρατό, την περιφέρεια Πελοποννήσου, το δήμο Σπάρτης, το δήμο Ευρώτα, το δήμο Ελαφονήσου και το δήμο Ανατολικής Μάνης, για την άμεση ανταπόκριση και τη συνδρομή τους.

Ευχαριστούμε, επίσης, την ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, το Παράρτημα Λακωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το προσωπικό του Ο/Γ Πορφυρούσα, το νοσοκομείο Μολάων, τα κέντρα υγείας Νεάπολης, Γυθείου και Αρεόπολης, το ΕΚΑΒ, το ΚΤΕΛ, το ξενοδοχείο Limira Mare, την Coca Cola 3E, τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων και λαντζών, τις ομάδες πυρασφάλειας, το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου Μονεμβασίας, καθώς και τους εθελοντές συνδημότες μας που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς.

Επίσης κρίνουμε απαραίτητο να αναφερθούμε στη μεγάλη συμβολή όλων των φορέων που συντονίστηκαν, ήτοι το Λιμενικό Σώμα και την αστυνομία, οι οποίοι συνέβαλαν στη διευκόλυνση της κίνησης των εμπλεκομένων δυνάμεων, στη διαχείριση των πολιτών και τη μεταφορά αυτών σε ασφαλή σημεία, τα κέντρα υγείας Νεάπολης, Γυθείου και Αρεόπολης, που λειτούργησαν σαν κινητοί σταθμοί βοήθειας, προκειμένου να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στους κατοίκους και στο προσωπικό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και επικοινωνίας, καθώς και όσους βοήθησαν στην επαναφορά σε λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και όλους όσους συνέβαλαν με όλους τους τρόπους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και την επαναφορά της περιοχής σε πλήρη λειτουργία”.