Ο Δήμος Πειραιά τιμά τον Χαρίλαο Βασιλάκο

Xarilaos Vasilakos (o mesaios athlitis)

Xarilaos Vasilakos (o mesaios athlitis)

Πολιτιστική και αθλητική εκδήλωση προς τιμήν του Χαρίλαου Βασιλάκου, πρώτου στην ιστορία νικητή του μαραθωνίου δρόμου, δεύτερου νικητή του μαραθωνίου δρόμου στους Ολυμπιακούς του 1896 και εισηγητή του αγωνίσματος βάδην στην Ελλάδα, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του δήμου Πειραιά την Τετάρτη 5/3.

Ομιλητές της βραδιάς κατ’ αλφαβητική σειρά θα είναι ο εγγονός του ολυμπιονίκη κ. Χάρης Βασιλάκος, ο πρωταθλητής μαραθωνίου κ. Δημήτρης Θεοδωρακάκος, η φιλόλογος και αντ. του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά κ. Ελένη Κούβαρη, ο ερευνητής και συγγραφέας του βιβλίου για τον Χ. Βασιλάκο κ. Ντόναλντ Μακφαίηλ, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Γιάννης Μαμουζέλος, η μαραθωνοδρόμος και πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας κ. Ελένη Μπερτσάτου και ο κ. Γιώργος Χατζηευαγγέλου, μαραθωνοδρόμος και πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο εκδότης κ. Γιώργος Δημακόγιαννης και ο κ. Βασίλης Βλαχάκος, πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος”, με τη συμπαράσταση της οποίας γίνεται η διοργάνωση.

Την εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 7 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου, Φίλωνος 29), θα συντονίσει η συγγραφέας κ. Ελένη Τζικάκου.