Επιτυχημένη κρόνεται η πρώτη συμμετοχή του δήμου Σπάρτης στη διεθνή τουριστική έκθεση περιπατητικού τουρισμού «Tour Natur 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου.

Αποτελεί τη μοναδική έκθεση στη Γερμανία για πεζοπορία και ορειβασία η οποία απευθύνεται άμεσα στο καταναλωτικό κοινό. Το 92% των επισκεπτών της είναι ιδιώτες που επιθυμούν να ενημερωθούν ή να αποφασίσουν για τις επόμενες διακοπές τους. Η αθλητική δραστηριότητα στην ύπαιθρο αποτελεί για τους γερμανούς τουρίστες μία καθημερινότητα. Το 69% των γερμανών ενδιαφέρεται για την πεζοπορία και ξοδεύει ετησίως πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δημιουργώντας μία αγορά στόχο για τους προορισμούς που διαθέτουν περιπατητικά μονοπάτια και αναρριχητικά πεδία.

Η συμμετοχή του δήμου Σπάρτης στην έκθεση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής και της στρατηγικής για ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Το δήμο εκπροσώπησαν η κ. Χριστίνα Μακρυσοπούλου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα τουρισμού, και η κ. Γεωργία Γαλανοπούλου, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, οι οποίες κσι ενημέρωσαν τους επισκέπτες προσφέροντάς τους το κατάλληλο έντυπο υλικό. Οι δυο τους είχαν επίσης τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με επαγγελματίες, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για τις φυσιολατρικές δραστηριότητες που μπορεί να υποστηρίξει ο δήμος μας.

Ο Δ. Σπάρτης διέθετε δικό του stand μέσα στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνεχίζοντας την πολύ καλή συνεργασία σε θέματα τουρισμού. Σημαντική ήταν και η υποστήριξη της πελοποννησιακής συμμετοχής από το ελληνικό προξενείο στο Ντίσελντορφ, ενώ το «παρών» έδωσε ο γενικός πρόξενος κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Η συμμετοχή του δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή στην «World Travel Market» στο Λονδίνο το Νοέμβριο και στην «Grecka Panorama» στη Βαρσοβία το Δεκέμβριο.