Ο Δήμος Σπάρτης καταδικάζει τις κτηνωδίες σε βάρος αδέσποτων ζώων

adespota

adespota

Η προσπάθεια του δήμου Σπάρτης για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο είναι συνεχής και επίμονη.

Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας και επίθεσης απέναντι στα ζώα, τους φίλους κάθε ανθρώπου, καθώς και τα αχαρακτήριστα περιστατικά με φόλες που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Αυτές οι πράξεις δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία, ενώ προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Συμβάλλοντας στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας, αλλά και στην ομαλοποίηση της βιωσιμότητας των ζώων, ο δήμος Σπάρτης διέθεσε τον τελευταίο χρόνο 35.000 ευρώ για τη φροντίδα των αδέσποτων (τροφή, κτηνιατρική επίβλεψη, πρόγραμμα στείρωσης, επιχορήγηση Φιλοζωϊκού Συλλόγου Σπάρτης κλπ).

Ως νέα δημοτική αρχή, έχουμε δρομολογήσει την κατασκευή ενός πρότυπου καταφυγίου αδέσποτων ζώων, η πραγματοποίηση του οποίου θα αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, διαμορφώνοντας επιπλέον ένα πιο φιλικό και ασφαλές για τα ζώα περιβάλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) προστατεύονται από το νόμο 4039/2012 και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κλπ) τιμωρούνται με αυστηρές ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα.

Ο δήμος Σπάρτης στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και καλεί τους πολίτες σε δράση, ώστε να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος των ζώων.

Τονίζουμε ότι ο δήμος θα είναι αμείλικτος απέναντι σε όποιον ασυνείδητο συλληφθεί να διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα, ο οποίος και θα υποστεί όλες τις συνέπειες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Οι φόλες σκοτώνουν τα ζώα, την ηθική μας, τον πολιτισμό μας, την ίδια τη ζωή και κάθε συναίσθημα που την ορίζει!

Από το Δήμο Σπάρτης