Ο Δήμος Σπάρτης στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση στο Λονδίνο

Ο δήμος Σπάρτης συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διεθνή έκθεση “World Travel Market”, κορυφαία για τους επαγγελματίες του τουρισμού παγκοσμίως, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 7-9 Νοεμβρίου.

Το δήμο εκπροσώπησαν ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κονίδης και ο προϊστάμενος του τμήματος Τουρισμού Χρήστος Μητράκος, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της έκθεσης είχαν σειρά επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και travel bloggers από όλο τον κόσμο, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας. Τα στοιχεία των επαφών είναι στη διάθεση των επαγγελματιών του δήμου Σπάρτης προς αξιοποίησή τους.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην έκθεση το νέο τουριστικό λογότυπο, καθώς και τα νέα πληροφοριακά έντυπα, τα οποία αποκόμισαν θετικά σχόλια. Ο δήμος φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνεχίζοντας τη μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα του τουρισμού. Το stand του μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, οι οποίοι στις συζητήσεις τους εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η Πελοπόννησος θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, αφού αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο αναδυόμενο τουριστικό προορισμό.

Εξάλλου, τα πρώτα μηνύματα από τη Μ. Βρετανία για τον ελληνικό τουρισμό το 2017 είναι θετικά. Σύμφωνα με κορυφαίους βρετανούς τουριστικούς πράκτορες, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για αύξηση έως και 20% της κίνησης προς Ελλάδα το προσεχές έτος (έρευνα GFK). Ως προάγγελος πιθανών θετικών μηνυμάτων καταγράφεται και η ανακοίνωση του tour operator Thomas Cook ότι στο πρόγραμμά του για το 2017 θα δώσει έμφαση σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα WTM Industry Report 2016, η Ελλάδα, μαζί με την Αίγυπτο και την Τουρκία, επιστρέφουν στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος για επαγγελματικές συμφωνίες με εταιρείες από το εξωτερικό.

Ο δήμος Σπάρτης προτίθεται, όπως ανακοίνωσε, να συνεχίσει τη δυναμική του παρουσία στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και το επόμενο έτος.