Ο Δήμος Σπάρτης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Κινούμαστε έξυπνα, κινούμαστε με τα πόδια, με το ποδήλατο, με το λεωφορείο

Συμβάλλουμε όλοι μαζί στη μείωση της ρύπανσης της πόλης

Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τους επισκέπτες μας

Ο δήμος Σπάρτης συμμετέχει και φέτος, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με στόχο την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Ο θεσμός έχει καθιερωθεί από το 2002 και κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικά θέματα, που συνδέονται με την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Για το 2017 έχει επιλεγεί το θέμα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα (Clean, shared and intelligent mobility)». Στόχος είναι η προώθηση λύσεων στη μετακίνηση μέσω της συνεργατικής κινητικότητας και η επισήμανση των πλεονεκτημάτων των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς. Οι τεχνολογίες “έξυπνης” μεταφοράς (διαδικτυακές πλατφόρμες, εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα) μπορούν επίσης να διευκολύνουν την από κοινού μετακίνηση, διότι όταν μοιράζεται η μετακίνηση γίνεται πιο ευχάριστη η διαδρομή, μειώνονται τα έξοδα της μετακίνησης και η περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Ο δήμος έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικους: καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με εκθέσεις φωτογραφίας/ζωγραφικής και μουσικό συγκρότημα, ενημερωτικές ξεναγήσεις στην πόλη, επισκέψεις στα μουσεία του δήμου, προβολή ταινίας, μουσικοκινητικά παιχνίδια, ποδηλατικούς αγώνες και μια μεγάλη ποδηλατοπορεία:

Πολύτιμη όπως πάντα είναι η θερμή συμμετοχή όλων των εθελοντών, εθελοντικών ομάδων, συλλόγων και συγκροτημάτων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, του 300ού Συστήματος Προσκόπων, του Ολυμπιακού Κέντρου Σπάρτης, των χορηγών κ.ά., τους οποίους ο Δ. Σπάρτης ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους και την υποστήριξη των δράσεων.