Βράβευση του αθλητικού σωματείου “Σπαρτιάτες Δρομείς”, των σπαρταθλητών Τάσου Τσουλόγιαννη και Κώστα Λαμπρινού και του βετεράνου δρομέα μεγάλων αποστάσεων Παναγιώτη Δούση πραγματοποίησε πριν από λίγο το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης.

Αρχικά ο δήμαρχος παρέδωσε στον πρόεδρο των “Σπαρτιατών Δρομέων”, Γιάννη Δημόπουλο, τη σημαία του δήμου κι ένα επιχρυσωμένο κλαδί ελιάς, απευθύνοντας πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστώντας για τη συνεργασία. “Με τη σύμπνοια αθλητών – πολιτών και δήμου θα γίνουν πολλά πράγματα για τον αθλητισμό”, δεσμεύτηκε ο κ. Βαλιώτης.

Ο κ. Δημόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ενημέρωσε σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου. Όπως δήλωσε, “το σωματείο έχει ιδρυθεί περίπου ενάμιση χρόνο και μετρά 85 μέλη. Στόχος του είναι η ενημέρωση των αθλητών, γι’ αυτό και προχωρά στη διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων”. Ευχαρίστησε ακόμη τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έδωσε την ευκαιρία στους δρομείς να επισκεφθούν σχολεία και να μιλήσουν με παιδιά όλων των ηλικιών, προσπαθώντας να τα παρακινήσουν να αθλούνται.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών. Ο Τάσος Τσουλόγιαννης ευχαρίστησε για τη βράβευση και την πρωτοβουλία του δήμου από το 2012 να καλύπτει οικονομικά τη συμμετοχή των σπαρτιατών στο “Σπάρταθλον”.

Ο Κώστας Λαμπρινός ευχαρίστησε με τη σειρά του το δήμο για τη βράβευση, καθώς και τους “Σπαρτιάτες Δρομείς”, που όπως δήλωσε ήταν δίπλα του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στη συνέχεια τιμήθηκε ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Παναγιώτης Δούσης, ο οποίος ανέφερε πως “η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο, ακόμα και στα 100 μπορείς να τρέχεις. Εγώ, 84 ετών σήμερα και ύστερα από ολική αφαίρεση στομάχου, αν ζω το οφείλω στο τρέξιμο”. Σημείωσε ακόμη πως διαθέτει μια πλούσια συλλογή εκατοντάδων μεταλλίων και κυπέλλων, καθώς κι ένα τεράστιο φωτογραφικό αρχείο, τα οποία αποφάσισε να παραχωρήσει στο δήμο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρότυπο μουσείο αθλητή, όπου και θα εκτίθενται.

Όπως μάλιστα ενημέρωσε ο αειθαλής υπεραθλητής, “ο δήμαρχος Μαραθώνα με παρακάλεσε να αφιερώσω μερικά από τα βραβεία μου στο μουσείο αθλητή που έχουν φτιάξει εκεί, ωστόσο του απάντησα πως δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω και θα πάνε όλα μαζί στην πατρίδα που αγαπώ, τη Σπάρτη”.