Στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου “Ευάγγελος Φιλιππόπουλος”, ο δήμος Σπάρτης βράβευσε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου συμπολίτες μας που άφησαν και συνεχίζουν να αφήνουν το ιδιαίτερο αποτύπωμά τους στο πολιτιστικό και αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης.

Στην ξεχωριστή εκδήλωση, που διοργάνωσε η δημοτική αρχή με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και τον Αθλητικό Οργανισμό, τιμήθηκαν ο φωτογράφος, κοσμήτωρ της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, με μεγάλη προσφορά σε θέματα κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής κ. Νίκος Γεωργιάδης, οι έντεκα λάκωνες που έχουν τερματίσει διαχρονικά στο “Σπάρταθλον”, καθώς και τα μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης (ΛΕΦΩΣ).

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Γεωργιάδη για τη σημαντική και πολυδιάστατη προσφορά του, τονίζοντας πως “αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο που προάγει τον πολιτισμό του τόπου μας”. Μιλώντας για τους σπαρταθλητές σημείωσε πως “η βράβευσή τους έχει το συμβολικό χαρακτήρα αναγνώρισης της σκληρής προσπάθειας και προσήλωσης που απαιτεί ο αθλητισμός”. Αναφερόμενος, τέλος, στη ΛΕΦΩΣ υπογράμμισε πως “η ανάληψη εθελοντικών δράσεων συνιστά μια τεράστια δεξαμενή αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας”.

Η διαδικασία βράβευσης ξεκίνησε με την ομιλία του καθηγητή του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Πίκουλα, αναφορικά με το έργο του κ. Γεωργιάδη. Αξιοσημείωτο είναι πως ο κ. Πίκουλας συνδέεται στενά με τη Λακωνία και τρέφει μεγάλη αγάπη για τον τόπο και την ιστορία του. Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο δήμαρχος τού προσέφερε μια γκραβούρα της αρχαίας Σπάρτης και απένειμε πλακέτα στον επίτιμο πρόεδρο της Πνευματικής Εστίας.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών στους σπαρταθλητές. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι Κώστας Μιχαλόπουλος, Γιάννης Δημόπουλος, Χρήστος Μασούρας, Σταύρος Σταυρόπουλος, Κώστας Λαμπρινός, Νίκος Κωσταρίδης, Θύμιος Κωσταρίδης, Σπύρος Θεοδοσόπουλος. Να σημειωθεί πως πλακέτες θα αποσταλούν και στους Στέλλα Μαρκάκου, Τάσο Τσουλόγιαννη και Παναγιώτη Καραλιά, οι οποίοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν. Κατά τη βράβευση προβάλλονταν στιγμιότυπα από τη διεθνούς εμβέλειας αθλητική εκδήλωση, η οποία συγκεντρώνει την προσοχή και τα βλέμματα κάθε Σεπτέμβρη, εδώ και 35 χρόνια.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΛΕΦΩΣ Ηλίας Περγαντής παρέλαβε πλακέτα και τη σημαία του δήμου, η οποία “επισφράγισε” την ανακήρυξη της Λέσχης σε επίτιμο πρεσβευτή του δήμου. Άπαντες οι βραβευθέντες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο βουλευτής Αθανάσιος Δαβάκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος, ο πρόεδρος του ΔΣ Σπάρτης Σπύρος Μοιράγιας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, διατελέσαντες δήμαρχοι Σπάρτης, καθώς και πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των τιμώμενων.