“Ο εγωιστής γίγαντας” από την Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου

O Egoistis Gigantas

O Egoistis Gigantas

Το κοινωνικό δράμα «Ο εγωιστής γίγαντας» της Clio Barnard πρόκειται να προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 9.00′ μμ στο δημοτικό σχολείο Χωσαρίου (13ο χλμ Γυθείου – Αρεόπολης).

Υπόθεση: Σε μια πόλη του εγγλέζικου βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αποφασίζει με το φίλο του Σουίφτι να βγάλει χαρτζιλίκι πουλώντας παλιοσίδερα. Η γνωριμία τους με τον ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμάσουν τη φιλία των αγοριών, σε ένα σκληρό, κοινωνικά ευαίσθητο δράμα. Βραβείο “Label Europa Cinemas”, Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών, στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών.

Σκηνοθετημένο με σιγουριά και μια ματιά που κατορθώνει να προσδώσει μια άχρονη, σχεδόν «μυθολογική» διάσταση στην ιστορία, φωτογραφημένο με τρόπο που χτίζει ολόκληρους κόσμους από μια μάντρα ανακύκλωσης, το «The Selfish Giant» δεν προσπαθεί να κοιτάξει τουριστικά τη μιζέρια της ζωής των ηρώων του μα υπάρχουν στιγμές που ανακαλύπτει την ομορφιά στα πιο απροσδόκητα μέρη. Και το μεγαλείο, κινηματογραφικό ή συναισθηματικό, βρίσκεται στην υπέροχη ιστορία του, την άψογη εκτέλεσή της και κυρίως σε μια τελική σεκάνς που κυριολεκτικά θα μπορούσε να λυγίσει ακόμη και καρδιές φτιαγμένες από (σκουριασμένο) σίδερο, με την απλότητά της, το τραγικό βάθος της και τη συμπονετική γαλήνη της.

Δείτε το trailer της ταινίας: