Ο εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

eortasmos Agias Varvaras

eortasmos Agias Varvaras

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου η εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος. Στην Καλογωνιά γιόρτασε ο φερώνυμος περικαλλής ιερός ναός.

Την Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Επίκαιρα μίλησε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Οσίου Νίκωνος π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της αγίας και στο μαρτύριό της. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού ο κ. Ευστάθιος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Δημοσθένη Κολοκυθά.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε ο όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου, ο οποίος χειροθέτησε οικονόμο τον εφημέριο της Καλογωνιάς π. Γεώργιο Σκοπαράντζο, κάνοντας λόγο για την αγάπη του στο Θεό και τους συνανθρώπους του, καθώς και για την προσφορά στην ενορία του. Επίκαιρα μίλησε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της ιεράς μητροπόλεως μας και εφημέριος Κοκκινόραχης π. Συμεών Παπαγεωργίου.

eortasmos Agias Varvaras (1)eortasmos Agias Varvaras (2)eortasmos Agias Varvaras (3)eortasmos Agias Varvaras (4)eortasmos Agias Varvaras (5)eortasmos Agias Varvaras (6)eortasmos Agias Varvaras (7)eortasmos Agias Varvaras (8)