Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Γύθειο

Gytheio

Gytheio

Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στην έδρα του δήμου Ανατολικής Μάνης θα πραγματοποιηθεί σημαιοστολισμός δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κατοικιών, πλατειών και κεντρικών οδών του δήμου, καθώς και φωταγώγησή τους.

Παραμονή της εορτής, στις 11.00΄πμ, η μαθητιώσα νεολαία θα προσκυνήσει στο χώρο του ηρώου, όπου θα γίνει και κατάθεση στεφάνων.

Την Τρίτη 25η Μαρτίου, από τις 7.30΄ το πρωί θα ακούγονται εμβατήρια στους δρόμους της πόλης, ενώ στις 8.00΄ θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ηρώου με συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος. Η επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου θα τελεστεί στις 10.30΄ και θα ακολουθήσει μετάβαση στο ηρώο για επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου κ. Νικόλαο Τραγάκη.

Εν συνεχεία θα λάβει χώρα η παρέλαση των σχολείων α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, του στρατού, μηχανοκίνητου τμήματος ΠΥ Γυθείου και ιππικών συλλόγων. Με την ολοκλήρωσή της, μαθητές της πόλης θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Δημαρχείου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο θα δεξιωθούν τους επίσημους προσκεκλημένους στο Τουριστικό Περίπτερο Γυθείου.