Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Μονεμβασίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν χθες Τετάρτη 6 Ιανουαρίου σε όλο το δήμο Μονεμβασίας τα Άγια Θεοφάνεια.

Στη Νεάπολη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, παρουσία του δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη, των αντιδημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, του προέδρου και τοπικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας, εκπροσώπων της αστυνομίας, του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και πλήθους κόσμου.

Theofaneia - Neapoli 2

Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν τολμηροί νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, όπως προστάζει το έθιμο, για να «πιάσουν» το σταυρό και να λάβουν την ευλογία του.

Στη Μονεμβάσια η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε στη θέση «Κουρκούλα» από τον εφημέριο της ενορίας π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, όπου αρκετοί νέοι επέσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Theofaneia - Monemvasia 2

Στο γραφικό λιμάνι της Ελιάς, ο αγιασμός των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριο της ενορίας π. Βασίλειο Παπασωτηρόπουλο. Μετά το πέρας της εορτής το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Η Βιανδίνη» μοίρασε γλυκίσματα στον κόσμο.

πηγή: www.monemvasianews.gr