Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του κ. Ευσταθίου σε Σπάρτη και Μολάους

eorti

eorti

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου η εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, και ο σεβαστός μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος γιόρτασε τα σεπτά του ονομαστήρια.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας Σπάρτης ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεπτού ποιμενάρχη μας. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού ο σεβασμιώτατος, σε συγκινησιακό κλίμα, χειροθέτησε αναγνώστη τον εγγονό του Θεόδωρο, υιό του εφημέριου του ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης π. Αθανασίου Σπηλιώτη.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο σεπτός ποιμενάρχης μας τέλεσε τη eortiθεία λειτουργία στον ιδρυματικό ιερό ναό του αγίου Ευσταθίου, που βρίσκεται στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Παρασκευή” στους Μολάους. Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της ιεράς μητροπόλεως π. Θεόκλητος Μέντης. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών του ιδρύματος. Στη συνέχεια ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε κλήρο και λαό για τις ευχές και την αγάπη τους, ενώ αντευχήθηκε υγεία και προκοπή. Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ομάδα νεαρών αναγνωστών προσέφερε μία ανθοδέσμη ως εόρτιο δώρο στον πνευματικό μας πατέρα. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου στους χώρους του ιδρύματος, συνοδεία της φιλαρμονικής Μολάων, των τοπικών αρχόντων και των πιστών που συνέρρευσαν από την ευρύτερη περιοχή.

Ευχόμαστε στον σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας υγεία, μακροημέρευση και πνευματική διαύγεια, για να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του.

(με πληροφορίες από www.immspartis.gr)