Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του κ. Χρυσοστόμου Γ’ στο Γύθειο

Με ιεροπρέπεια και σεμνότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο σεβ. Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στο επισκοπικό παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου στο Γύθειο, χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτου Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιουμένου από ιερείς της ιεράς μητροπόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο εορτάζων καθηγούμενος της ιεράς μονής Παναγίας Γιατρίσσης Μάνης, αρχιμ. π. Χρυσόστομος Πανταζής, ο οποίος τελείωσε την ομιλία του αναφερόμενος προς τον σεβ. Μητροπολίτη με την παραλλαγή της φράσης του αειμνήστου αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, “Σεβασμιώτατε σας πάμε”.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκαν στο επισκοπικό παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Γύθειο, χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου και στη συνεχεία πανηγυρική δισαρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος σεβ. κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του μητροπολίτου Ευσταθίου, ενώ στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο σεβ. μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος. Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μίλησε για τον ιερό Χρυσόστομο και ευχήθηκε στον ποιμενάρχη έτη πολλά, ευλογημένα και πάντοτε με τα σοφά λόγια του.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος Γ’ στο τέλος της θείας λειτουργίας ευχαρίστησε όλους από καρδιάς.

(Με πληροφορίες από το www.im-manis.gr)