Ο ΕΟΣ Σπάρτης ανεβαίνει στην κορυφή του Ταϋγέτου

EOS Spartis - Taygetos

EOS Spartis - Taygetos

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου, με διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο το βράδυ του Σαββάτου.

Η αναχώρηση θα γίνει με ΙΧ από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης το Σάββατο στις 16.00′, για Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά – Πηγή Μαγγανιάρη. Η διάρκεια της ανάβασης από το μονοπάτι στο καταφύγιο είναι περίπου 1.30′ ώρες.

Στις 7.00′ το πρωί της Κυριακής θα γίνει η έναρξη της ανάβασης από το καταφύγιο για την κορυφή του προφήτη Ηλία (2.404μ) από την κλασσική διαδρομή (μονοπάτι) και επιστροφή από τα ίδια στο καταφύγιο. Επιστροφή από το μονοπάτι στην Πηγή Μαγγανιάρη.

Η πορεία θα διαρκέσει περίπου επτά ώρες και χαρακτηρίζεται μέτρια προς δύσκολη (Β, Β-Γ). Γι΄αυτό και απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση, ορειβατικά -ή ανάλογης ποιότητας- άρβυλα και κατάλληλος για την εποχή εξοπλισμός (μπουφάν, αδιάβροχο – αντιανεμικό, σκούφος, γάντια κλπ).

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής (ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος) και συνεννοήσεις για τις λεπτομέρειες γίνονται αυστηρά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, στη συντονίστρια της εξόρμησης κ. Λία Λιάκου στο τηλέφωνο 6972575979.