Ο ΕΟΣ Σπάρτης μνημονεύει την προσφορά Μαχαιρίτσα – Τσακνή το 2007

Sainopouleio Amfitheatro

Sainopouleio Amfitheatro

Με αφορμή τη σημερινή (Δευτέρα, 10 Αυγούστου και ώρα 9.30΄ μμ) συναυλία των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – Γιάννη Κότσιρα στο Σαϊνοπούλειο, θέλουμε να θυμήσουμε στα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου, αλλά και σε όλους τους πολίτες του δήμου Σπάρτης και της Λακωνίας, πως το 2007, αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Πάρνωνα και βόρειο Ταΰγετο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Διονύσης Τσακνής (σημερινός πρόεδρος της ΕΡΤ) ανταποκρίθηκαν αμέσως σε σχετική πρόταση του συλλόγου μας για την πραγματοποίηση μιας συναυλίας χωρίς αμοιβή στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο (το οποίο και πάλι προσέφερε χωρίς δεύτερη σκέψη το χώρο), με σκοπό την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας των βουνών μας.

Ο Οκτώβριος δεν ήταν, βεβαίως, ο πλέον πρόσφορος μήνας για μια ανοιχτή συναυλία στη Σπάρτη. Παρόλ’ αυτά, χάρη στην προσφορά του Λαυρέντη και του Διονύση, από τα έσοδα της συναυλίας έγινε δυνατό να αγοραστούν 50 επινώτιοι πυροσβεστήρες (σακίδια) που μοιράστηκαν με ευθύνη της ΤΕΔΚ στις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης των δήμων της Λακωνίας.

Πέρα, λοιπόν, από τη μουσική ποιότητα που εγγυάται η σημερινή συναυλία, θα έπρεπε όλοι να είμαστε εκεί ΚΑΙ γι’ αυτό το λόγο!

Λαυρέντη (και Διονύση), δεν ξεχνάμε!”

ΕΟΣ Σπάρτης