Ο ΕΟΣ Σπάρτης πάει… Βουραϊκό

Vouraikos (1)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης πραγματοποιεί πορεία στην ορεινή Αχαΐα, στο περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού, την Κυριακή 27 Απριλίου. Την προηγουμένη (Σάββατο 26/4) θα προηγηθεί διανυκτέρευση σε σκηνές.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου από το Κλειστό της Σπάρτης με ΙΧ, για Τρίπολη – Λεβίδι – Κλειτορία – Λουσούς – Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού. Στις 8.30΄ το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της πορείας από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων για Κάτω Ζαχλωρού – Νιάματα – Διακοπτό, ακολουθώντας τη διαδρομή του σιδηρόδρομου. Επιστροφή στα Καλάβρυτα περίπου στις 5 μμ με τον ιστορικό “Οδοντωτό”.

Η πορεία αναμένεται να διαρκέσει πεντέμιση με έξι ώρες περίπου και χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας (Α-Β, Β). Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, εμπειρία κίνησης σε πεδίο και εκτός μονοπατιού, κατάλληλος για την εποχή εξοπλισμός και, επιπλέον, ατομικός εξοπλισμός διανυκτέρευσης.

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και συνεννοήσεις για τις λεπτομέρειες αυστηρά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, στο συντονιστή της εξόρμησης κ. Τάσο Κουναβέλη (τηλέφωνο 6932902284).