Ο ΕΟΣ στο δάσος της Λουσίνας

EOS

EOS

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει και φέτος στην καθιερωμένη εκδήλωση της 23ης Αυγούστου στο δάσος της Λουσίνας, που διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία ο Σύλλογος Φίλων Ταϋγέτου «Η Λουσίνα». Η φετινή εξόρμηση θα έχει εναλλακτικό πρόγραμμα, είτε διήμερο (με πορείες Σάββατο και Κυριακή και διανυκτέρευση σε σκηνές στη Λουσίνα) είτε μονοήμερο (με ανάβαση και κατάβαση αυθημερόν, την Κυριακή).

Τόπος συγκέντρωσης και έναρξης της πεζοπορίας, και για τα δύο προγράμματα, θα είναι οι πηγές του Αγίου Μάμμα, στην είσοδο του Καστορείου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 21/8 στον υπεύθυνο της εξόρμησης κ. Κώστα Λαγανά (τηλέφωνο 6974098419).

Πρόγραμμα διήμερης εξόρμησης (Σάββατου και Κυριακής 22-23/8)

Αναχώρηση από το κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης στις 4.30′ το απόγευμα του Σαββάτου με ΙΧ αυτοκίνητα για Καστόρι (πηγές Αγίου Μάμμα). Στις 5.00′ έναρξη πεζοπορικής διαδρομής Άγιος Μάμμας – Αλώνι Τίκλας – Αλώνι Κοντολιά – ΑγιοΛιάς – Λάττα – Παναγίτσα Μπρουσάγκα – Λουσίνα, όπου και θα η ομάδα θα κατασκηνώσει.

Η ανάβαση χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας (Α-Β, Β) και είναι διάρκειας περίπου 2,5 – 3 ωρών.

Την επόμενη ημέρα (Κυριακή) ο σύλλογος θα παραμείνει στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Λουσίνας και τη Μπρουσάγκα μέχρι το μεσημέρι, συμμετέχοντας στον παραδοσιακό εορτασμό της ημέρας.

Η επιστροφή, με ώρα εκκίνησης στις 13.00′, θα γίνει πάλι πεζοπορικώς, από τη διαδρομή Λουσίνα – Λάττα – Ρεξινέικη σπηλιά – Μεσοράχη – Πλατάνια – Φαράγγι Μύλων – Καστόρειο (+πορεία 4,5 – 5 ωρών), με πρόβλεψη άφιξης στη Σπάρτη περίπου στις 7 το απόγευμα. Το σύνολο ωρών της πορείας είναι περίπου 8 και ο βαθμός δυσκολίας μέτριος (Α-Β, Β).

Πρόγραμμα μονοήμερης εξόρμησης (Κυριακής 23/8)

Αναχώρηση από το κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης στις 6.30′ το πρωί της Κυριακής με ΙΧ αυτοκίνητα για Καστόρι (πηγές Αγίου Μάμμα).

Στις 7.15′ θα γίνει η έναρξη της πεζοπορικής διαδρομής Άγιος Μάμμας – Αλώνι Τίκλας – Αλώνι Κοντολιά – ΑγιοΛιάς – Λάττα – Παναγίτσα Μπρουσάγκα, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για μετά τη θεία λειτουργία εκδηλώσεις (μνημόσυνο παλαιών καστανιωτών – αρτοκλασία – χαιρετισμοί).

Η ανάβαση είναι μέτριας δυσκολίας (Α-Β, Β) και διάρκειας περίπου 2.15 – 2.30 ωρών.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα προβλέπει παραμονή στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Λουσίνας [με μικρή πορεία μέχρι την πηγή της Λουσίνας (+20 λεπτά)] μέχρι το μεσημέρι, συμμετέχοντας στον παραδοσιακό εορτασμό της ημέρας.

Η επιστροφή θα γίνει πάλι πεζοπορικώς, από τη διαδρομή Λουσίνα – Λάττα – Ρεξινέικη σπηλιά – Μεσοράχη – Πλατάνια – Φαράγγι Μύλων – Καστόρειο (+πορεία 4.30 – 5 ωρών), με πρόβλεψη άφιξης στη Σπάρτη περίπου στις 7 το απόγευμα.

Το σύνολο ωρών της πορείας είναι περίπου 8 και ο βαθμός δυσκολίας μέτριος (Β, Β+).