Ο Επιτάφιος της Παναγίας στο Κάστρο Μονεμβασίας


γράφει ο Σταύρος Χριστάκος


Στην θεοφρούρητο καστροπολιτεία της Μονεμβασίας θα τιμηθεί δεόντως και εξόχως η Κοίμησις και Μετάστασις της Κυρίας Θεοτόκου, της Μητέρας του Θεού και Μητέρας κάθε ανθρώπου.

Το εσπέρας της Τετάρτης 14/8 και ώρα 20.00′ θα αρχίσει ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και η κατάθεσις του υπεράγνου σώματος της Θεοτόκου εντός του ευπρεπισθέντος κουβουκλίου του επιταφίου.

Μετά τα εγκώμια και τους εξοδίους ύμνους, περί ώρα 21.15′, θα λάβει χώρα η έξοδος του Επιταφίου προπορευομένης της φιλαρμονικής της δημοτικής ενότητας Μονεμβασίας μέσα στα γραφικά καλντερίμια, τα οποία θα μυρίσουν λιβάνι, ροδόσταμο και κερί και θα πλημμυρίσουν από τους εξοδίους ύμνους προς την μεγάλη μας Μάνα. Η πομπή θα κάνει στάση στον ναό της Χρυσαφιτίσσης, όπου θα αναπεμφθούν δεήσεις και ικεσίες στην Έφορο και Προστάτιδά μας και θα επιστρέψει στον Ελκόμενο Χριστό.

Παρακαλείται κάθε ευσεβής και θεοτοκόφιλος ψυχή να προσέλθει ώστε στο επιτάφιο Σώμα της Κυρίας Θεοτόκου να εναποθέσει κάθε προβληματισμό και αγωνία της, παίρνοντας δύναμη και κουράγιο.