Ο “Εσπερινός της Συγγνώμης” στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος

mitropolitis Eystathios

mitropolitis Eystathios

Με τον καθιερωμένο πρώτο κατανυκτικό εσπερινό, που καλείται και “Εσπερινός της Συγγνώμης”, ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου για την ορθόδοξη εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στη Σπάρτη ο “Εσπερινός της Συγγνώμης” τελέσθηκε στον ιερό ναό οσίου Νίκωνος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού συμπροσευχήθηκαν αρκετοί κληρικοί και πλήθος πιστών.

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του, με χαρακτηριστική γλαφυρότητα, μίλησε για το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, το οποίο προέρχεται από τη βαρυσήμαντη επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Ρωμαίους. Ο σεβασμιώτατος, με αφορμή τις παραινέσεις του Αποστόλου Παύλου για μία ζωή πνευματική και σύμφωνη με τους κανόνες του χριστιανισμού, αναφέρθηκε στην αλλοίωση του θρησκευτικού συναισθήματος που βιώνουμε στις ημέρες μας, και την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης όλων των υγιών δυνάμεων, ώστε να επανακτήσουμε την ταυτότητά μας και να προσεγγίσουμε τις χαμένες μας ηθικές αξίες. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει για όλους τους χριστιανούς εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο κ. Ευστάθιος ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο. Εν συνεχεία, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί, έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.

πηγή: immspartis.gr

esperinos tis syggnwmis (1)esperinos tis syggnwmis (2)p. Georgios Blathrasesperinos tis syggnwmis (4)esperinos tis syggnwmis (5)esperinos tis syggnwmis (6)