Ο “Εσπερινός της Συγγνώμης” στον Όσιο Νίκωνα Σπάρτης

Με τον καθιερωμένο πρώτο κατανυκτικό εσπερινό, που καλείται και “Εσπερινός της Συγγνώμης”, ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου για την ορθόδοξη εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στη Σπάρτη ο εσπερινός τελέσθηκε στον ιερό ναό Οσίου Νίκωνος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού συμπροσευχήθηκαν αρκετοί κληρικοί και πλήθος πιστών.

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του, με χαρακτηριστική γλαφυρότητα, μίλησε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος μέσω της ενσάρκωσης και της θυσίας Του φώτισε τον δρόμο της μετάνοιας και της ουράνιας βασιλείας στους ανθρώπους. Ο σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι στην ταραγμένη εποχή μας ο Χριστός συνεχίζει να αποτελεί το απάνεμο λιμάνι, την ελπίδα και το στήριγμά μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει για όλους τους χριστιανούς εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο κ. Ευστάθιος ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο. Εν συνεχεία, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.

πηγή: www.immspartis.gr