Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό της γιατρού και καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου Σπάρτης

για τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας γράφει η πρόεδρος Μαρία Τσιρώνη


“Με λύπη διαπιστώνουμε την παντελή έλλειψη προστασίας των εργαζομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, επιτελώντας το καθήκον τους σε επισφαλείς συνθήκες, δουλεύοντας στα όρια των ανθρωπίνως δυνατών αντοχών, γίνονται θύματα βίαιης συμπεριφοράς και παραμένουν ανυπεράσπιστοι από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Καλούμε τη διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Σπάρτης αφενός να αντιληφθεί άμεσα ότι χρώμα, φύλο, φυλή, θρησκεία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, και όσοι εργάζονται σε δομές υγείας το γνωρίζουν πολύ καλά και μάχονται για αυτό καθημερινά, αφετέρου δε ότι φύλο, ονοματεπώνυμο ή άλλο προσδιοριστικό στοιχείο δεν έχει ο προπηλακισμός και η άσκηση βίας σε εργαζόμενους κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους.

Αφορά στην ευθύνη των διοικούντων να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών υγείας και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων σε αυτές, προβαίνοντας άμεσα σε νόμιμες ενέργειες για την αποκατάσταση της λειτουργικής και ηθικής τάξης και λαμβάνοντας άμεσα μέτρα. Οτιδήποτε άλλο παραμένει αδέξια κοινωνιολογική προσέγγιση”.