“Ο Κύκλος του Νερού” ενθουσίασε τους μαθητές της Ανατολικής Μάνης

programma (1)

programma (1)

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο δήμος Ανατολικής Μάνης μέσω του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, πραγματοποίησε μία εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση θεατρικού παιχνιδιού με θέμα «Ο κύκλος του νερού».

Το ραντεβού με τους μαθητές α’, β’, γ’ και δ’ τάξεων δημοτικών σχολείων του δήμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή 24 και 25 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις, στο αρχαίο θέατρο Γυθείου.

Μια μικρή αφηγηματική παρουσίαση των μνημείων που αφορούν στο νερό της πόλης του Γυθείου και στοιχεία της μυθολογίας (πχ ρωμαϊκό υδραγωγείο, το βαλάσειο) έδωσαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν οι μικροί μας φίλοι στο χρόνο. Τα παιδιά συμμετείχαν στο θεατρικό παιχνίδι και έμαθαν παίζοντας “Τι συμβαίνει όταν μία σταγόνα εξατμίζεται;, “Πού πηγαίνει το νερό που ταξιδεύει κάτω από τη γη;”, “Το νερό αλλάζει μορφές;”.

programma

Τέλος, μέσα από ένα ενημερωτικό – αναμνηστικό φυλλάδιο με φωτογραφικό υλικό για το αρχαίο θέατρο Γυθείου που δινόταν στους μικρούς θεατές, έμαθαν πότε χτίστηκε το θέατρο, πώς συμπεριφέρονταν οι θεατές κατά την αρχαιότητα, καθώς και τι είδους έργα προτιμούσαν.