Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων υμνεί την Ωραία Ελένη στο αμφιθέατρο Σπαντίδου

Ο πολιτιστικός πολυχώρος “Σπαντίδου Αμφιθέατρο” κορυφώνει τη διοργάνωση των φετινών Υακινθείων το Σάββατο 18 Αυγούστου με μια συναυλία αφιερωμένη στην ιδιαίτερη μορφή της Ωραίας Ελένης.

Στην καρδιά της ομηρικής Λακεδαίμονας και στον τόπο όπου σύμφωνα με τον Όμηρο, τον περιηγητή Παυσανία, αλλά και τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο, γεννήθηκε και ετάφη με βασιλικές τιμές η ομορφότερη γυναίκα της ελληνικής μυθολογίας, η Ωραία Ελένη, τα Υακίνθεια προσκαλούν τον εμπνευστή των Υακινθείων της Κρήτης, τον αγαπητό τροβαδούρο Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Στη σπονδυλωτή εκδήλωση θα ακουστεί σε πρώτη πανελλαδική εκτέλεση το τραγούδι που συνέθεσε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ειδικά για την Ωραία Ελένη. Οι μουσικοί που θα τον συνοδεύσουν είναι οι Ειρήνη Μπαρδάνη (τραγούδι), Μανόλης Μπαρδάνης (φυσαρμόνικα), Αντώνης Μυτακίδης (κιθάρα) και Κώστας Λώλος (βιολί).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει και ομιλία του συγγραφέα – σκηνοθέτη Μπάμπη Πλαϊτάκη με τίτλο “Ο Αλκιβιάδης στη Σπάρτη” (ώρα 7.00′ μμ), ενώ στο χώρο θα φιλοξενηθεί επίσης έκθεση ζωγραφικής του Λευτέρη Ρούμπου. Την παρουσίαση της βραδιάς έχει αναλάβει η γνωστή σπαρτιάτισσα ηθοποιός Μαρία Αλιφέρη.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν.

Στους χορηγούς επικοινωνίας συγκαταλέγεται και το laconialive.gr.


Το αμφιθέατρο Σπαντίδου βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από το Γεωργίτσι, με κατεύθυνση προς τον παλιό χωματόδρομο προς Πελλάνα (αφού πρώτα προσπεράσετε το γήπεδο του Γεωργιτσίου). Η καλύτερη πρόσβαση στο αμφιθέατρο είναι από τη νέα εθνική οδό Σπάρτης – Λεύκτρου. Στον πρώτο κόμβο που θα συναντήσετε θα στρίψετε προς Πελλάνα. Στη συνέχεια θα συνεχίσετε την πορεία σας προς τα χωριά Πελλάνα, Περιβόλια, Αλευρού και αφού προσπεράσετε και το μνημείο με το αεροπλάνο (μετά το Γεωργίτσι), στα 200 μέτρα θα στρίψετε δεξιά προς το γήπεδο, όπου θα υπάρχουν πινακίδες και σημάνσεις.