“Ο Μανάβης” του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

ntokimanter Manavis

ntokimanter Manavis

Το πολυβραβευμένο και εξαιρετικά τρυφερό ντοκιμαντέρ για τη ζωή των ανθρώπων στην Πίνδο “Ο Μανάβης” (2013 – 81΄) του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου πρόκειται να προβληθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 18.00′ στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη. Η προβολή εντάσσεται στον κύκλο προβολών επιλεγμένων ντοκιμαντέρ ελλήνων δημιουργών που πραγματοποιεί το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του δικτύου του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται στο Μουσείο Ελιάς, για να το παρουσιάσει και να συνομιλήσει με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ: Πρόκειται για ένα “road movie” που αφορά στην Πίνδο και τους ανθρώπους της. Ο Νίκος Αναστασίου, πλανόδιος μανάβης εδώ και 30 χρόνια, πραγματοποιεί ανελλιπώς κάθε Τετάρτη το ίδιο δρομολόγιο. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, επισκέπτεται με το μικρό του φορτηγό τις δύσβατες ορεινές κοινότητες της νοτιοδυτικής Πίνδου, μια διαδρομή 75 χιλιομέτρων. Τα τελευταία χρόνια τον ακολουθεί η γυναίκα του Σοφία, ενώ πιο πρόσφατα άρχισαν να τον βοηθούν και τα δυο του παιδιά, Κώστας και Θύμιος. Ο κινηματογραφικός φακός παρακολουθεί το ταξίδι τους στις τέσσερις εποχές του χρόνου.