“Ο Μπαμπάς… ο Πόλεμος” από τους “Αιθεροβάμονες”

O mpampas o polemos

O mpampas o polemos

Ο θεατρικός σύλλογος “Αιθεροβάμονες” παρουσιάζει το έργο “Ο Μπαμπάς… ο Πόλεμος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στις 29 και 31 Ιουλίου στους Μολάους (αμφιθέατρο του λυκείου), στις 2 Αυγούστου στην Πλύτρα (ερειπωμένο σπιτι) και στις 28 Αυγούστου στη Μονεμβάσια (προαύλιο του λυκείου).

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, εκτιμώντας τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της χώρας, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις χωρίς εισιτήριο, αλλά με προαιρετική συνεισφορά των θεατών για την ενίσχυση της θεατρικής σκηνής.

Το έργο είναι μια σάτιρα με πολλά μηνύματα. Ένας σκληροτράχηλος και ματαιόδοξος στρατηγός, ο περίφημος Δημήτριος, “διαφθείρεται” από τους εμπόρους και ξενοδόχους της Ρόδου, την οποία θέλει να κατακτήσει, και γίνεται εύκολο θύμα τους. Το παράδοξο είναι ότι οι ρόλοι αντιστρέφονται. Οι ροδίτες εγκαταλείπουν την “ιερή” και επικερδή ουδετερότητα και παίρνουν τα όπλα…

Είναι το τρίτο έργο που ανεβάζουν οι «Αιθεροβάμονες», οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους Μολάους από το 2010, έχοντας παρουσιάσει ήδη την «Αυλή των θαυμάτων» και τη «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι».

Για τη σκηνοθεσία της παράστασης υπεύθυνη είναι η Μαρία Σιουρούνη. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι Χρυσάνθη Τζώρτζη, Θανάσης Παυλάκης, Φανή Μπελεγρή, Λουΐζα Παυλάκη, Ηλίας Κοτσώνης, Θοδωρής Τσαγκάρης, Όλγα Ντανάκα, Θεώνη Λεμπέση, Γιάννης Μουτσατσός, Βιβή Μαρτσούκου, Βασίλης Αποστολάκος, Μαρία Μανιάτη, Κώστας Δουμανάς, Αρετή Τσολωμύτη, Βαρβάρα Ταβέρνα και Διαμαντής Παυλάκης.