Ο Νίκος από την Ελαφόνησο συναντήθηκε με τη Λένα που του έσωσε την ζωή…

Μια ιδιαίτερα όμορφη και συγκινητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 13ου Παλαμήδειου Πρωταθλήματος Πολεμικών Τεχνών που διεξήχθη στο Ναύπλιο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για εκείνη της Λένας Kοροβήλα με τον Νίκο Αρώνη. Η Λένα δωρίζοντας μυελό των οστών κατάφερε να σώσει τη ζωή του Νίκου Αρώνη από την Ελαφόνησο.

Η Λένα, μητέρα αθλητή πολεμικών τεχνών, είχε έρθει το 2015 στο Ναύπλιο με τον γιό της που συμμετείχε στην διοργάνωση του Παλαμήδειου. Εκεί γνώρισε τα μέλη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Δεσμοί Αίματος» που προέβαλαν την ιδέα του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας κι αποφάσισε να δώσει δείγμα. Δύο χρόνια αργότερα ειδοποιήθηκε ότι υπάρχει ασθενής με απόλυτη συμβατότητα μυελού των οστών με εκείνη. Ανταποκρίθηκε άμεσα και η κίνηση της έσωσε την ζωή του Νίκου.

Δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του ο Νίκος, υγιής σήμερα, πήγε στο Ναύπλιο για να τη συναντήσει κατά τη διεξαγωγή 13ου Παλαμήδειου Πρωταθλήματος. Ο χώρος της διοργάνωσης πλημμύρισε από ζεστά συναισθήματα αφού το γεγονός έγινε άμεσα γνωστό στους παρευρισκόμενους.

Η Λένα με την πράξη της απέδειξε πως μία τόσο εύκολη κίνηση μπορεί να φέρει ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από την argonafplia.gr