Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξηγεί γιατί συμφωνεί με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Tatoulis Petros

Tatoulis - omilia Sparti (8)

Την ανάγκη καθολικότητας και ψυχραιμίας στην προσπάθεια ισχυροποίησης της χώρας προέταξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημοσιογράφο Τάκη Σαράντη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ σήμερα Πέμπτη, 23 Απριλίου.

Συμφωνώ με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και βοηθώ προς αυτή την κατεύθυνση, υπό την απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση ότι θα τελειώσει γρήγορα τη διαπραγμάτευση και ότι δεν θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις για εκλογές, για δημοψήφισμα, για κατάσχεση καταθέσεων ή για ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους μας”, δήλωσε ο κ. Τατούλης σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικής μεταφοράς των αποθεματικών των δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η παρουσία κάθε Περιφέρειας είναι αυτόνομη, όπως και το πεδίο ευθύνης της”, δήλωσε ο περιφερειάρχης εξηγώντας τη διαφοροποίησή του από την Ένωση Περιφερειών, και τόνισε ότι “αφενός, εξαρχής διατυπώσαμε την ξεκάθαρη θέση μας, αφετέρου, από την πρώτη στιγμή, διατυπώσαμε την άποψη ότι η ΕΝΠΕ είναι πολιτικό όργανο και όχι συνδικαλιστικό, συνεπώς δεν υφίσταται η λογική της υποχρεωτικής συμφωνίας”.