“Ο προβλέψιμος, πολιτικά θνήσκων λόγος του Σαμαρά”

stilo

 stilo

γράφει ο Γιάννης Χρηστάκης

 ______________________________________________________________________________________

Φίλοι,

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση κρίθηκε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος νικητής! Ακόμη και η αυτοδυναμία αποτελεί εφικτό στόχο, μιας και οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις δίνουν διαφορές από 6 έως 10 μονάδες υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παγιώνεται η αντίληψη ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα σπάσει τα μνημονιακά δεσμά του, θα τιμωρήσει τους καθεστωτικούς δημίους του, θα αρχίσει να επανακτά τη χαμένη αξιοπρέπειά του, θα ξαναθρονιάζει στον κυβερνητικό θώκο την ατιμασμένη δημοκρατία μας, τη λεηλατημένη ηθική μας.

Βέβαια, το αδηφάγο χρέος, η υψηλή ανεργία, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για εκατομμύρια συμπολίτες μας, το κατεστραμμένο δημόσιο σχολείο, η μετανάστευση των νέων επιστημόνων, ο αποδεκατισμός μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου είναι οι κύριες αιτίες που θα στείλουν τους μνημονιακούς εταίρους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.

Όμως ειδικά ο πρώην πρωθυπουργός, ο Σαμαράς, έκανε σωρεία λαθών στη σκακιέρα των πολιτικών συσχετισμών και αντιπαραθέσεων.

Η προεκλογική πολιτική του Σαμαρά τροχιοδρομεί στους συρμούς της αλαζονικής μηδενοπραξίας, της μαζοχιστικής φασιστοκραυγής, της λαϊκό-ποπ θρησκειολαγνείας, της μικροαστικής ευρωπρέζας και του αχαλίνωτου κουτσαβακισμού.

Ξεπερασμένος, εξαθλιωμένος, εκλιπαρεί τους ευρωπαίους ηγέτες για μια δήλωση στήριξης, ενώ αυτοί τον έχουν ξεγράψει και συνομιλούν πλέον, ευθέως, με τον μελλοντικό πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα.

Ελπίζει μήπως ξαναμπεί στο παιχνίδι εξουσίας με τη συνδρομή των μικροπαραρτημάτων της παρηκμασμένης “κεντροαριστεράς” ή του μιντιακού Θεοδωράκη. Ψάχνει για νέους Καρατζαφέρηδες και Κουβέληδες λίγο πριν περάσει την αγχόνη της πολιτικής ανυπαρξίας του από το λαιμό του.

Αξιοθρήνητος, φλομώνει στο ψέμα τα πιτσιρίκια στις γειτονιές σε προεκλογικά σποτ αναγούλας, ασχημονεί με βλάσφημες υποτιθέμενες αποκαθηλώσεις εικόνων αγίων σε γραφεία αυτοδιοικητικών ημετέρων που επισκέπτεται, χλευάζεται από το λαό στο Περιστέρι, εκμεταλλεύεται τη δολοφονία των γάλλων γελοιογράφων από φανατικούς μουσουλμάνους για να εκδηλώσει το ακροδεξιό παραλήρημά του κατά των μεταναστών.
Όλα αυτά τον έθεσαν σιγά-σιγά εκτός μάχης˙ η ίδια χιλιοπαιγμένη τρομολάγνα πολιτική που δεν πείθει πλέον κανέναν και καθιστά γελοία κάθε προσπάθειά του να ασκήσει συλλογιστική επιχειρημάτων για την ανθρωπιστική κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον φορολογικό εξορθολογισμό.

Άξιος ο μισθός του! Ας πάει στο καλό! Έπαιξε τον άθλιο ρόλο του. Από αντιμνημονιακός λίγα χρόνια πριν κατάντησε στυγνός εκτελεστής ενός οικονομικού προγράμματος που εξόντωσε ψυχικά και σωματικά το μέσο έλληνα.

______________________________________________________________________________________

Ιωάννης Χρηστάκης

φιλόλογος

μέλος Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης