Στις Βρυξέλλες και στα εγκαίνια της έκθεσης «Άθως. Το Άγιον Όρος» βρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ). Την έκθεση διοργάνωσε η ΔΣΟ με την ευκαιρία του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία, αλλά και της χιλιόχρονης παρουσίας ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ekthesi-2Δημήτρης Παπαδημούλης – με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ενώ μίλησε και ο γενικός γραμματέας της ΔΣΟ Ανδέας Μιχαηλίδης και αναγνώστηκε χαιρετιστήριο μήνυμα του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ κ. Sergey Popov.

Παρευρέθησαν επίσης η αντιπρόεδρος και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας και της Εκκλησίας της Κύπρου, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ΕΕ, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών στις Βρυξέλλες.

Μετά την τελετή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλη και Λ. Χριστοφόρου, όπου αποφασίστηκε ο προγραμματισμός συνάντησης της ΔΣΟ με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων. Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι στη συνάντηση πρέπει να τεθούν τα θέματα της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού μεταξύ των λαών της Ευρώπης.