Ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μολάων

Nosokomeio Molaon

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης και κλιμάκιο της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τη νοσηλευτική μονάδα Μολάων, όπου συναντήθηκαν με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Λακωνίας κ. Εύη Παπαγεωργίου και το μέλος του ΔΣ κ. Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χριστόφορο Δαβανάλο (ο οποίος εκτελεί και χρέη αναπληρωτή διοικητή της νοσηλευτικής μονάδας Μολάων), τη διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας, τη διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την πρόεδρο, καθώς και εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων της μονάδας.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε παρουσιάστηκαν συνολικά οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, και ακολούθως έγιναν προτάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα βασικότερα προβλήματα. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως ενημέρωσε στη συνέχεια ο κ. Αραχωβίτης, “το υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ελλείψεις των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας”.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε ενέργειες που έχουν γίνει αποκλειστικά για το νοσοκομείο Λακωνίας, όπως την πλήρη εξόφληση υπερωριών και εφημεριών του προσωπικού έως και τον Δεκέμβριο 2015, καθώς και τις προσλήψεις που ακολουθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, για τη μονάδα των Μολάων έχει ήδη εγκριθεί μια μόνιμη θέση παθολόγου, ενώ δρομολογούνται δύο ακόμη θέσεις ιατρών (μία χειρουργού και μία γυναικολόγου), όπως και δύο θέσεις για το ΕΚΑΒ (τομέα Μολάων). Επίσης, από την προκήρυξη των 1800 προσλήψεων, προβλέπονται τρεις μόνιμες θέσεις ΔΕ νοσηλευτών και δύο ΥΕ βοηθητικού προσωπικού. Όσον αφορά στις θέσεις επικουρικού προσωπικού, έχουν ζητηθεί και εγκριθεί δύο θέσεις ιατρών (ενός καρδιολόγου και ενός αναισθησιολόγου), όπως και μια θέση ΤΕ πληροφορικής.

“Οι παραπάνω ενέργειες”, τόνισε ο βουλευτής, “σίγουρα δεν αποτελούν λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νοσηλευτική μονάδα Μολάων, ενισχύουν όμως σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητά της, καθώς οι παραπάνω προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι οι πρώτες που έρχονται μετά από έξι χρόνια μνημονίου και παντελούς έλλειψης προσλήψεων”.